FAQ

Veel gestelde vragen

Motherhood – Fatherhood/new-born

Wanneer boek ik een shoot?

De eerste 3 weken is jullie kindje nog heel rustig en slaapt het veel. Dit is een mooi moment om vast te leggen voor later. Maar, beslis vooral zelf wanneer jullie er klaar voor zijn.

Mag broer/zus/partner mee op de foto?

Ik neem met veel plezier ook enkele foto’s samen met het gezin .

Kledingadvies?

Liefst geen zwart of donkere kleuren, ook geen drukke prints of teksten. Bij foto’s in kleur is het altijd fijn dat de tinten mooi met elkaar matchen. Ik geef hier graag advies over.

Zwangerschap

Wat is het beste tijdstip?

Het beste tijdstip voor het maken van zwangerschapsfoto’s ligt ergens tussen de 32e en 36e week van je zwangerschap. Die ronde buik is dan vaak op zijn mooist en goed zichtbaar. Maar wat eerder of later kan natuurlijk ook. Het is helemaal afhankelijk van hoe je je voelt en hoe je buik groeit. Hou er echter wel rekening mee dat, als we de shoot wat later plannen, we het risico lopen dat het kindje er misschien al is.

Kledingadvies?

Trek vooral kleding aan waar je jezelf goed in voelt. Want dat straal je uit! Je kunt altijd verschillende setjes kleding klaarleggen, zodat je eventueel nog wat kunt wisselen en variëren tijdens de fotoshoot. Bijvoorbeeld een blouse of (lange) vest die je kunt laten openvallen of aan de bovenkant kunt dichtknopen, zodat je buik mooi tevoorschijn komt. Onderkleding: een strak hemdje dat je eventueel kunt oprollen, of een mooie bh voor bij een buikfoto, liever geen drukke prints of zwarte kledij. Let er op dat je kleding niet te veel knelt, om afdrukken in de huid te voorkomen.  Bij foto’s in kleur is het altijd fijn dat de tinten mooi met elkaar matchen. Ik geef hier graag advies over.

Help, is sta niet graag voor de camera

Geen nood, jullie hoeven niet echt te poseren. Wees gewoon jullie zelf. Af en toe zal ik wat zachte aanwijzingen geven. Voor de rest volg ik jullie in jullie coconnetje en neem beelden als ze zich aandienen.